Stoptober 2023!

Vanaf 1 oktober start de jaarlijkse campagne Stoptober. In de aanloop hiernaartoe willen we jullie informeren over Stoptober en de mogelijkheden die je als organisatie hebt.

Hoe werkt Stoptober?

  • Stoptober daagt mensen uit om samen met tienduizenden anderen, 28 dagen niet te roken. De steun en het samen doen zijn erg belangrijk.
  • Stoptober deelnemers worden elke dag gesteund en aangemoedigd om het stoppen vol te houden, middels de gratis Stoptober app, verschillende social mediakanalen, het gratis Stoptober magazine, in het Stoptopberhuis en via Stoptober.tv
  • Na 28 dagen stoppen met roken, heeft een roker vijf keer meer kans om gestopt te blijven.
  • Stoptober richt zich op alle groepen rokers: jong en oud, laag en hoog opgeleid, zware rokers maar ook gelegenheidsrokers. En iedereen steunt elkaar.
  • Beweegprofessionals door de campagne rokers makkelijker naar Stoptober verwijzen. Door de brede aandacht voor Stoptober is het een mooie gelegenheid om op aan te haken.

Hoe kunnen leden, medewerkers, bezoekers meedoen aan Stoptober?

De inschrijving van Stoptober start op 2 september. Op www.Stoptober.nl kan iedereen gebruik maken van de gratis tips en steun die Stoptober te bieden heeft. Vanaf 21 september is de gratis app te downloaden.

Hoe kan je als organisatie een Stoptober-activiteit organiseren tijdens Stoptober?

Tijdens vorige edities van Stoptober hebben veel organisaties zich al  met succes  ingezet met het organiseren van een Stoptober activiteit. Inspiratie voor een leuke Stoptober activiteit staat op trimbos.nl/stoptober, verzameld door organisaties tijdens eerdere edities van Stoptober. Denk aan een informatieve bijeenkomst of aan een kick off bijeenkomst op 1 oktober.

Hoe kan je als organisatie Stoptober promoten bij leden?

In de maanden voorafgaand aan  Stoptober kunt u  Stoptober koppelen aan het stopadvies. Vanaf september kan daarbij gebruik gemaakt worden van de papieren Stoptober toolkit, zoals Stoptober posters, flyers en visitekaartjes.

Heeft u vragen en/of ondersteuning nodig bij het uiteenzetten van Stoptober?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze lokale GGD Gezondheidsbevorderaar:

  • Jong Jong de Vries-Hu
  • Email: j.hu@ggdhvb.nl.