Openingswoord van de wethouder (2021)

Beste inwoner,

Bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Van bewegen krijg je energie en een beter humeur. Het houdt je lijf gezond en vermindert stress. Samen sporten en bewegen biedt bovendien veel gezelligheid. Welke leeftijd je ook hebt: door te bewegen voel je je een gelukkiger mens. Beweegt u mee?

Voor u ligt de allereerste beweeggids van SMG Beweegt. Hierin is al het sport- en beweegaanbod in onze gemeente verzameld. Wordt verrast door onze lokale aanbieders, er is voor elk wat wils. De contactgegevens staan vermeld; zo is het eenvoudig om contact leggen met de aanbieder naar keuze. Ik kan u ook van harte aanbevelen om een keer deel te nemen aan een proefles. Deze zijn vaak gratis en geven een goed beeld van een club of vereniging.

Naast de beweeggids kunt u nu ook terecht op het nieuwe digitale beweegplatform: www.smgbeweegt.nl. Hier staat nog meer actuele informatie over onze aanbieders en hun beweegaanbod. En voor onze jongste doelgroep is er ook dit jaar weer Sjors Sportief.

We hopen als gemeente dat we u met deze beweeggids stimuleren om (vaker) te gaan bewegen. En zo de weg vindt naar een actieve levensstijl. Samen houden we daarmee onze gemeente levendig.

Veel beweegplezier!

Lianne van der Aa
Wethouder Sport